Jule-analyse: BIG DATA afslører danskernes oftest stillede jule-spørgsmål

Af Torbjørn Flensted, senest opdateret 15. december 2014.

Jule-analyse 2014: Sikken voldsom trængsel og alarm. Det er ved at være jul, og vi danskere efterlader os et spor på nettet, når vi har alskens spørgsmål til jul. Vi har i SEO.dk undersøgt, hvad danskerne spørger om i denne tid – og måske kan det få dig i den helt rigtige julestemning 🙂

Danskernes 12 oftest stillede spørgsmål til jul:

jule-sporgsmål20141[1]

Vi stiller mest spørgsmål til traditionen og etikette

Hvad skal der stå i julekortet? Mange danskere (herunder også undertegnede, der fornylig blev far) vil også gerne vide, hvorfra julemanden stammer. Jeg har altid troet, at julemanden kom fra Grønland, men igen i år er jeg blevet i tvivl. Herudover er vi måske lidt for mange, der synes at julen kommer alt for hurtigt i år. I hvert fald er det 10. hyppigst stillede spørgsmål, vi danskere stiller, følgende: Er det jul?

Fakta: Sådan har vi lavet jule-analysen

  • Baggrunden for analysen er, at jeg i øjeblikket arbejder på et ambitiøst BIG DATA projekt, hvor vi indsamler store mængder online-data fra offentligt tilgængelige data-kilder og åbne API’er.
  • Jeg har i den store data-mængde zoomet ind på emne-baserede data indeholdende ordet “jul”. Herefter filtreret dataen, så den kun indeholder emner indeholdende hvem, hvad, hvor, hvorfor og hvordan m.v. så vi kun ser på stillede spørgsmål. Herefter endte vi op med cirka 300 spørgsmål.
  • Den grønne bar ved siden af spørgsmålet visualiserer interessen hos danskerne og er baseret på antal søgninger foretaget i søgemaskiner.

Vores jule-analyse melder ikke noget om svarerne på de mange gode jule-spørgsmål. Ej heller hvilke spørgsmål danskerne stiller til flæskesværene i år. Men måske du kan gøre os klogere på svarerne herunder i kommentarfeltet? 🙂

Rigtig glædelig jul 🙂
Torbjørn

PS. Vil du vide mere om BIG DATA projektet, så meld dig til vores nyhedsbrev i bunden af denne side. Så får du en gang i løbet af det nye år en invitation til offentliggørelsen af vores BIG DATA projekt.


Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar