Google PageSpeed Benchmark Tool

Test din Google PageSpeed Insights Score op mod konkurrenterne på side 1 i Google

Scraping Google
Rapport for

Mobil Optimering

Mobil Benchmark

Desktop Optimering

Desktop Benchmark

# Konkurrenter i Google Mobil Desktop
# Mobil-anbefalinger Vægt
# Desktop-anbefalinger Vægt

Hastighed er en Google rankingfaktor

Din hjemmesides PageSpeed har aldrig været vigtigere for din synlighed i Google! Se i videoen herunder, hvordan du med vores SEO-tool til PageSpeed både tjekker og optimerer din Google PageSpeed Score.

Derfor står hastighed øverst på din SEO-to-do-liste i 2018

Google annoncerede den 17. januar 2018, at en sides loading-hastighed fra juli 2018 kan påvirke dens placering i søgeresultaterne for mobilbrugere. Ifølge Google vil denne opdatering ("Speed Update") primært påvirke langsomme sider negativt. Google har tidligere beskrevet, at en loading-hastighed på under ét sekund ikke påvirker brugeroplevelsen, hvorimod en loading-hastighed på over ét sekund kan påvirke brugeroplevelsen, bounce-rate og konverterings-raten drastisk for et website.

Google har lavet en række værktøjer såsom Lighthouse og PageSpeed Insights, som kan hjælpe udviklere med at finde og løse problemer, som påvirker en sides loading-hastighed.

Hos SEO.dk har vi taget skridtet videre

Vi har gjort Google PageSpeed Insights langt mere slagkraftigt for alle, der arbejder med professionelt med SEO og markedsføring af hjemmesider.

Det unikke ved vores version af værktøjet er, at vi benytter PageSpeed Insights API til at sammenligne en webadresses PageSpeed Score med PageSpeed Scorerne for de webadresser, som er på side ét i Google for en given søgning. Herved kan du med ét klik se, hvordan en landingssides PageSpeed Score er i forhold til de sider, som den "konkurrerer" med i Google.

Tidligere skulle vi bruge op mod 15 minutters manuelt arbejde for hvert eneste PageSpeed Benchmark vi lavede. Nu tager samme øvelse få sekunder, og kan klares med ét klik. Du får med det samme at vide, om du ligger forrest i førerfeltet, eller om der er parametre, der skal optimeres. Og i selve optimeringsprocessen kan du løbende evaluerer dine optimeringer og holde dem op imod dine konkurrenter.

Det powerfulde ved benchmarks er, at du får nogle stærke argumenter, når du vil sætte hastighed og optimering på dagsordenen i din virksomhed. Eller hvis du gerne vil sælge SEO eller optimeringsprojekter til dine kunder.

Der er en bonus

I modsætning til Googles officielle PageSpeed Insights værktøj præsenterer vi ydermere de præcise %point som hver optimeringsforslag trækker ned i den samlede score. Det giver en række ekstra fordele for dig, der skal prioritere de forskellige optimeringer. Der er med andre ord nogle optimeringer, der har markant højere prioritet end andre — nu kan du se præcis hvilke!

Sådan læses tabeller og tal

Googles PageSpeed Score er en indikator for en sides loading-hastighed. En score på 80 eller mere er Good, mens en score på mellem 50 og 79 er Medium. En score på mellem 0 og 49 er Bad.

Vi har derudover tilføjet Excellent som kun tildeles de bedste af de bedste: Du skal have en score på mellem 95 og 100, og i forhold til Benchmark skal du være nummer 1.

Hvis en score er på mindre end 100, så vil du her på siden se optimeringsforslag og de %point de trækker ned i scoren (dette kan du ikke se i Googles officielle PageSpeed Insights værktøj). På kan PageSpeed Insights kan du desuden finde de generelle anbefalinger til forbedringer. Disse anbefalinger falder inden for følgende to kategorier:

1. Gengivelsesblokerende faktorer såsom gengivelsesblokerende JavaScript og CSS, landing page redirects, browser caching, dårlig prioritering af synligt indhold, hentningstid mm.

2. Størrelsen af ressourcer, som skal hentes, såsom HTML, CSS, JavaScript, billeder mm.

Google har lavet en udførlig guide til hastighedsoptimering, som kan findes her, og de har lavet et PageSpeed modul til Apache og Nginx, som udfører nogle af PageSpeed-anbefalingerne.

Få en gratis Google PageSpeed benchmark-nøgle

Tilmeld dig vores mailingliste og få samtidigt en gratis nøgle, som giver adgang til 10 benchmarks. Værdi DKK 100,00