10 fede SEO Tools (jeg ikke kan leve foruden)

Her får du min favoritliste med de bedste af de SEO værktøjer, vi bruger hver dag i SEO.dk.

SEO tools
Af Torbjørn Flensted, senest opdateret 30. marts 2017.

Jeg har i de seneste 12 år brugt tusindvis af timer på hundredevis af forskellige SEO Tools. Nogle af disse værktøjer er geniale. Andre er håbløse (eller forældede). Her får du de bedste:

 

SEO tools (vi selv har udviklet):

 1. StoryBase.com — Find dine potentielle kunders spørgsmål. Og svar på spørgsmålene i dine tekster og videoer. Du får adgang til den største database i verden med spørgsmålsdata. Vi skriver ikke tekster, uden at have StoryBase ved tasterne.
 2. SearchVolume.io — Få gratis søgevolumen på alle dine keywords. Google Keyword Planner skjuler søgevolumen (med mindre du betaler for AdWords). Så her får du et lynhurtigt alternativ, der giver dig månedlig søgevolumen på op til 800 søgeord ad gangen.
 3. Demographics.io — Se alders- og kønsfordeling på din liste af søgeord. Super fedt, når du arbejder med målgrupper, personaer og Content Marketing. Værktøjet er formentlig det eneste uafhængige værktøj i verden, der giver dig køns- og aldersfordeling på søgeordsniveau.
 4. RankZero.io — Nyt tool i støbeskeen (er lige på trapperne). Dette nye værktøj hjælper dig med at ranke nummer 0 på Google med fremhævede bokse (rich snippets). Det er nemlig ret fedt at være placeret over nummer 1 på Google skulle jeg hilse at sige. Hvor StoryBase giver dig adgang til alle spørgsmålene, hjælper RankZero dig med at svare på dem.

SEO Tools (så gode, at jeg ville ønske jeg selv havde lavet dem):

 1. SemRush.com — Giver dig et lynhurtigt overblik over hvilke placeringer et domæne har på Google. Uden adgang til Google Analytics eller Search Console kan du hurtigt skabe et overblik over, hvor godt et website performer på Google.
 2. Ahrefs.com — Find døde links. Se hvor konkurrenterne får deres bedste backlinks. Og meget meget mere med dette power værktøj til SEO.  Ahrefs er hurtigt blevet et af de største SEO tools i verden, og med god grund.
 3. Buzzsumo.com — Se hvad for noget indhold inden for et emne, der har fået flest sociale delinger. Det er perfekt, når du skal finde inspiration til godt indhold du skal lave og overgå (Tip: Når du laver SEO, skal dit indhold være bedre end alle konkurrenternes). Derudover er Buzzsumo fedt til outreach, når du vil finde personer med autoritet og gennemslagskraft.
 4. Googlebot-simulator — En af mine yndlings features i Google Search Console er “Googlebot Simulator” hvor du kan indmelde en URL, og derved fortælle Google, at du har lavet ændringer.
 5. Search Analytics — Den anden feature jeg elsker i Google Search Console er, at du kan se rankings på landingpage-niveau. Vælg de sider du arbejder med. Slå herefter visning af “Forespørgsler” og “placeringer” til. Perfekt, når du vil identificere lavthængende frugter aka long tail søgeord, som du kan rykke højere op på Google.
 6. Screeming Frog — Den mest avancerede crawler du kan komme i nærheden af. Er en fast del af repertoiret for alle SEO-teknik-nørder, som er på jagt efter tekniske SEO-fejl. Det er så fedt, når man kan pege på alvorlige SEO teknik fejl, der skal rettes 🙂

Listen opdateres løbende med yderligere fede SEO Tools.

Jeg har masser på min liste endnu, men har du nogle gode værktøjer til SEO du synes skal med på listen? Så smid endelig en kommentar herunder 🙂

/Flensted


1kommentar
 • Tobias Hyldeborg
  Posted at 17:49h, 31 marts Svar

  Fantastiske tools – glæder mig til at prøve RankZero!

Tilføj en kommentar